Hääkuvaus ulkomailla

25.07.2023

Häiden järjestäminen ulkomailla on monen unelma. Unelman toteuttaminen vaatii kuitenkin runsaasti suunnittelua ja monenlaisiin haasteisiin on syytä varautua ja varata riittävästi aikaa. Tähän blogipostaukseen olen kerännyt tärkeimpiä muistettavia asioita häiden järjestämiseen ulkomailla. Toivottavasti postauksesta on apua unelmahäiden järjestämiseen!


 1. Aloita budjetin määrittämisellä, sillä se vaikuttaa kaikkeen!

 2. Kun budjetti häille ulkomailla on selvillä, sinun on helpompi lähteä etsimään sopivaa juhlapaikkaa häille. Tämä voi olla erityisen aikaa vievä osuus häiden suunnittelusta, mikäli et tunne kohdemaata ja sen ympäristöä entuudestaan. Vertaile eri mahdollisuuksia ja lue muiden kokemuksia. Ole rohkeasti yhteydessä eri juhlapaikkoihin ja lähde mahdollisuuksien mukaan käymään juhlapaikalla ennakkoon.

 3. Etsi luotettava ja tyyliinne sopiva hääsuunnittelija kohdemaahan. Suunnittelija on apunasi häiden käytännön järjestelyissä ennen ja jälkeen hääpäivän. Voit myös kysyä juhlapaikalta mahdollisuutta saada koordinaattori häillesi.

 4. Lähetä Save the date -kortit tai hääkutsut ajoissa! Tämä on tärkeää, jotta vieraasi voivat alkaa säästämään matkaa varten hyvissä ajoin ja huomioida matkan muissa lomasuunnitelmissaan.

 5. Pohdi mitä palveluita ja palveluntoimittajia tuot häihisi mukaan Suomesta ja mitä palveluita ostat ulkomailta ja huomioi se myös budjetissa ja matkan suunnittelussa. Haluatko matkaan esimerkiksi tutun ja turvallisen meikkaajan, jonka kanssa voitte tehdä harjoitusmeikin jo Suomessa vai etsitkö tekijän kohdemaasta? Kuka valokuvaa hääsi ulkomailla? Tunnetko luotettavia kuvaajia, jotka sopivat teidän tyyliin, vai haluatko varmistaa unelmiesi hääkuvat ottamalla kuvaajan mukaan Suomesta?

 6. Kun tiedät mitä palveluita tuot häihisi Suomesta ja mitä tarvitset häiden kohdemaasta, voit alkaa vertailemaan palveluntarjoajia. Miten ruokailut hoituvat? Luotatko ravintolan ymmärtävän toiveesi vai pyritkö järjestämään maistelumatkan ennakkoon? Miten hoituu häiden ohjelma, entä siivous? Suosittelen pyytämään tarjouksia usealta palveluntarjoajalta ja käyttämään tässäkin jälleen aikaa siihen, että luet kokemuksia palveluntarjoajista ennakkoon.

 7. Tarkista häiden laillisuus. Mennessäsi naimisiin ulkomailla avioliitto on pätevä Suomessa ainoastaan silloin kun avioliitto on solmittu vieraan valtion lain mukaisesti sekä se täyttää Suomen lain vaatimukset. Muista myös ilmoittaa muuttuneista henkilötiedoista Digi- ja väestötietovirastoon, jotta väestötietojärjestelmän tiedot ovat ajantasaiset.

 8. Pyydä tarjouksia vieraiden ja häissäsi työskentelevien henkilöiden majoittumiseen. Monissa hotelleissa useamman hotellihuoneen varaaja voi saada etuja.

 9. Tee suunnitelma häiden logistiikkaa varten. Minne hääpuvut toimitetaan, kuka ottaa toimituksia vastaan ja miten vieraat pääsevät kulkemaan kohdemaassa?

 10. Varaa lennot ajoissa ja pyri saapumaan hääpaikalla jo muutamia päiviä ennen hääpäivää, jotta voit varmistaa kaiken olevan kunnossa.

Hääpäivä on yksi elämän tärkeimpiä päiviä ja unelmahäät ulkomailla ovat myös vieraille ikimuistoinen kokemus. Valokuvaajana en voi tarpeeksi painottaa sopivan valokuvaajan etsimisen ja ajoissa varaamisen tärkeyttä! Upeat kuvat tärkeästä päivästä ovat monelle rakkaita muistoja ja tämän vuoksi hääkuvaukseen kannattaa panostaa.

Jos etsit sopivaa kuvaajaa ulkomailla järjestettäville häillesi, älä epäröi ottaa yhteyttä minuun. Olen kuvannut häitä pääasiassa Helsingissä, mutta minut saa kuvaamaan myös Suomen rajojen ulkopuolelle! Itseasiassa se on ollut pitkäaikainen kuvausunelmani, jota en ole vielä päässyt toteuttamaan. Näissä kohteissa haluaisin erityisesti päästä kuvaamaan häitä:


 • Etelä-Ranska

 • Etelä-Italia

 • Pariisi

 • Barcelona

 • Milano

 • Tukholma

Olen kuitenkin hyvin avoin myös muille kohteille. Puhun suomen lisäksi sujuvaa englantia, joten pärjään hyvin kansainvälisessä ympäristössä. Rakastan häiden ihanaa tunnelmaa ja koen sulautuvani loistavasti osaksi juhlia kamerani kanssa. Olen saanut myös positiivista palautetta tästä:


"Pinja sulautui hääjoukkoon sujuvasti ja osasi lukea päivää ja tilanteita mahtavasti. Hän antoi hyviä ehdotuksia ja sai kaikkien tuntemaan olonsa mukavaksi kameran edessä. Kuvat ovat ihana muisto, ja olen erittäin onnellinen, että juuri Pinja oli mukana kuvaamassa ikimuistoista päivää!"


Kuvaustyyliini voit tutustua verkkosivujeni lisäksi Instagramissa ja Pinterestissä.