Juuri sinun näköisesi ylioppilaskuvaukset!

01.05.2022

Kevät tuo tullessaan myös valmistujaisia ja ylioppilasjuhlia sekä sen, mitä kaikkein eniten odotan, eli valmistujaiskuvauksia! Kuvauksissa on aina ihana kuulla nuorten tulevaisuudensuunnitelmia ja sitä, mihin tähtäävät lukion jälkeen. Kaiken tämän uuden suunnittelun keskellä ylioppilaskuvaukset eivät välttämättä ole päälimmäisenä mielessä, mutta niitä ei kannata skipata!

Milloin yo-kuvaukset kannattaisi ottaa?

Jos haluat valmistujaiskuvaukset juuri valmistujaispäivälle tai haluat valokuvaajan kuvaavan myös juhlat, ole hyvissä ajoin liikkeellä, sillä tuo päivä varataan nopsaan täyteen. Jos valmistut keväällä ja haluat kuvaukset juuri valmistumispäivälle, varaile aikaa jo tammi-helmikuussa. Kuvaukset voidaan ottaa myös ennen valmistujaispäivää tai sen jälkeen. Jos valmistut vaikkapa syksyllä, mutta haluat kesäisiä kuvia, voit odottaa seuraavaan kevääseen ja ottaa kuvat silloin. Käytännössä kuvat voidaan ottaa milloin vain, mutta ajankohtaisimmat ne ovat vuoden sisällä valmistumisesta.

Anna tyylisi näkyä kuvissa!

Ylioppilaskuvat voidaan suunnitella juuri sinun tyyliisi sopiviksi. Jos olet valmistumassa esimerkiksi urheilulukiosta, kuvat voidaan ottaa myös osittain esimerkiksi urheilukentällä tai jos olet ollut vaikkapa musiikki-luokalla, voit ottaa mukaan jonkin soittimen rekvisiitaksi. Jos itse koulurakennus on merkittävä, kuvia voidaan ottaa koulun ympäristössä.

Miljöökuvauksiin voidaan yhdistää myös studiokuvaus tai kuvat voivat olla kokonaisuudessaan neutraaleita, ajattomia studiokuvia. Autan sinua mielelläni valitsemaan juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.

Meikki ja hiukset sekä useampi asu

Voit tehdä meikin ja hiukset itsekin, mutta jos haluat päivääsi hieman lisää hemmottelua, ylioppilaskuviin voidaan yhdistää myös luottomeikkaajani tekemä kuvausmeikki ja -kampaus. Jos haluat vielä lisää variaatiota kuviin, voit ottaa mukaan myös useamman asun! Asuja voit vuokrata myös yhteistyökumppani-vaatevuokraamoltani.

Älä unohda kaveria!

Valmistuuko paras kaverisi, poika- tai tyttöystäväsi tai ehkä sisaruksesi samaan aikaan kanssasi? Voitte ottaa peräkkäiset kuvausajat ja voimme yhdistää kuviin myös yhteiskuvia teistä. Nämä kuvat ovat ihania muistoja, joita katsellessa voitte muistella myös kaikkea sitä hauskaa, mitä olette yhdessä kokeneet.

Myös muita perheenjäseniä voidaan ottaa kuviin mukaan. Esimerkiksi kuvat vanhempien, isovanhempien ja sisarusten kanssa tuovat ihanan lisän kuviin.

Miksi panostaa ylioppilaskuviin?

Valmistut vain kerran tästä koulusta, olet tehnyt ison työn tuon valmistumisen toteutumiseksi ja sitä kannattaa juhlia! Tämä on usein myös yksi niistä kuvista, joka löytyy vanhempiesi ja sukulaistesi kirjahyllystä ja jota katsellaan vielä vuosikymmenienkin päästä. Vaikka tyylit vaihtuvatkin ja joskus ehkä naureskelemmekin tämän aikakauden tyyleille, on tuo kuva sinusta kuitenkin yksi ihanimmista, edustavimmista kuvista, josta tulet itse aina muistamaan tuon ajan.

Vanhempasi haluavat varmasti myös laadukaan kuvan sinusta kiitoskortteihin, jotka ylppärijuhlissasi olijoille lähetetään!

Napataan samalla myös profiilikuva tulevaisuuden työnhakuun!

Ehdotan aina ylioppilaskuvausten tai muiden valmistujaiskuvausten yhteydessä, että otamme myös muutaman kuvan ilman lakkia. Kuvaa voi käyttää esimerkiksi tulevaisuuden työhakemuksissa, CV:ssä tai muualla profiilikuvana. Tämä kuva kannattaa ottaa ennen kuin alamme poseerata lakki päässä, jotta hiukset pysyvät kauniina, eikä niihin jää lakista painaumia.

Millaiset ylppärikuvaukset sinä haluaisit?

<3:Pinja