Häät Helsingissä? Ideoita kaupunkihäiden valokuviin

20.02.2023

Vietätkö häitäsi Helsingissä? Lue tästä postauksesta ideoita siihen, minkälaisia valokuvia kaupunkiympäristössä on mahdollisuus ottaa hääpäivänä ja inspiroidu.


Kirkko on usein vaikuttava paikka myös valokuvauksen näkökulmasta. Mikäli kirkkohäät eivät kuitenkaan ole teidän juttu, onnistuu kuvaus myös maistraatissa tai muussa vihkipaikassanne. Helsingin maistraatista löytyy kaunis vihkitila hääkuvia varten, mutta myös maistraattia ympäröivä alue tarjoaa useita upeita paikkoja hääkuvauksiin! Lähistöltä löytyy industrial -tyylisiä rakennuksia eli teollista arkkitehtuuria, puistoalueita ja jopa merenrantaa. Sopisiko sinun hääteemaasi tunnelmalliset merenrantakuvaukset tai pelkistetyt kuvat hieman rosoisemmassa loft -henkisessä ympäristössä?


Helsingistä löytyy myös monen muun tyylistä arkkitehtuuria ja upeita rakennuksia, joista varmasti löytyy jokaiseen makuun sopivia kuvauspaikkoja. Ullanlinnan vanhat rakennukset tarjoilevat romanttisen ympäristön hääkuvauksiin, mutta kauniita rakennuksia löytyy myös esimerkiksi studioni lähettyviltä Helsingin Kalliosta. Merenrantakuvauksiin Helsingissä on tarjolla monenlaista eri tyyliä; kaunista merinäköalaa Kaivopuistosta käsin, kaupunkimaisempaa tyyliä Hernesaaren ympäristössä tai vilkkaampaa lokaatiota Kauppatorin vilinässä. Hääkuvissa tärkeintä on, että kuvat näyttävät teiltä ja kuvastavat myös hääpäiväänne.

Kuvaan hääkuvat ulkona säästä riippumatta, mutta mikäli sinua itseäsi jännittää häävalokuvaus ulkona keliolosuhteiden epävarmuudesta johtuen, löytyy Helsingistä upeita paikkoja myös hääkuvien ottamiseen sisätiloissa. Esimerkiksi ravintolat ja hotellit tarjoavat tunnelmallisia paikkoja ja tyylejä löytyy varmasti jokaiseen makuun! Monista hotelleista löytyy myös upeita kattoterasseja, joissa voimme ikuistaa hääpäivänne Helsingin kattojen yllä. Mikäli et itse tunne Helsinkiä, mutta haluaisit kuvauksen johonkin Helsingin ravintoloista tai hotelleista, voit olla yhteydessä minuun, niin autan sinua löytämään täydellisen lokaation, joka sopii juuri teidän hääpäiväänne. Hääkuvat voidaan ottaa myös omassa juhlapaikassanne ennen hääjuhlan tai ruokailun alkua.

Jos haluat hääpäivän kuviin lisää merkityksellisyyttä, voidaan hääpotretit kuvata myös teille merkityksellisessä paikassa kuten vaikkapa puistossa, jossa käytte usein yhdessä kävelyllä tai paikassa, jossa tapasitte ensimmäistä kertaa. Kuvitetaan yhdessä kaunis tarinanne upeiksi valokuviksi!

Kuvauksen lisäksi saat kauttani myös meikin ja kampauksen luottomeikkaajani Fitmo N' Beauty:n toteuttamana!