en-Miten onnistua ja näyttää hyvältä yrityksen kuvissa?

07/12/2022

Miten onnistua yrityksen kuvissa?


Yritykset tarvitsevat valokuvia monenlaisiin eri tarpeisiin. Valokuvat ihmisistä yrityksen takana antavat brändille kasvot, mutta valokuvaus jännittää monia. Varmasti jokaisesta meistä on joskus otettu valokuva, johon emme ole itse täysin tyytyväisiä. Tällaista kuvaa ei toivoisi kenenkää muun nähtäväksi. Miten siis varmistua siitä, että yrityksen kuvat onnistuvat ja kuinka näyttää hyvältä yrityksen henkilöstökuvauksissa?


  1. Valitset kuvaaja, jonka kanssa sinun on helppo rentoutua.

  2. Suhtaudu kuvaukseen positiivisesti ilman ennakkoluuloja.

  3. Pue yllesi vaatteet, joissa tunnet olosi hyväksi ja itsevarmaksi.

  4. Panosta meikkiin ja kampaukseen, mutta pidä lopputulos itsesi näköisenä.


Yrityksen kuvissa onnistuminen ei ole rakettitiedettä, vaan meistä jokainen voi näyttää hyvältä valokuvissa. Yrityskuvaukseen, henkilöstökuvaukseen tai brändikuvauksiin ei vaadita mallin vartaloa tai poseerausten harjoittelua. Edes nenänpäähän ilmestynyt valtava finni ei pilaa yrityksen brändikuvia, sillä pienet epätasaisuudet ihossa voidaan aina editoida kuvista pois. Käydään seuraavaksi vielä tarkemmin läpi edellä mainittuja seikkoja, jotka takaavat sen, että onnistut yrityskuvissa.


Valitse kuvaaja, jonka kanssa voit olla oma itsesi


Sopivan valokuvaajan valinta on kaikkein olennaisin asia siinä, että saat yrityksellesi sopivat valokuvat. Jokaisen valokuvaajan tapa kuvata ja editoida valokuvia on hieman erilainen, mutta tämä ei ole ainoa asia joka vaikuttaa lopputulokseen - valokuvaajan valinnassa lähes yhtä tärkeää kuin kuvaajan sopiva kuvaustyyli on henkilökemioiden toimivuus. On tärkeää, että voit luottaa kuvaajaan ja olla hänen seurassa täysin oma itsesi. Vaikka valokuvaus usein jännittää, on mukavan kuvaajan kanssa helpompi rentoutua. Oli kyse sitten yrityksen henkilöstö- tai brändikuvauksista, on rentoutumisella suuri merkitys valokuvien lopputulokseen. Käytä siis aikaa valokuvaajien portfolioiden selaamisen lisäksi myös siihen, että keskustelet eri kuvaajien kanssa. Näin tiedät paremmin minkälaisen henkilön eteen olet menossa kuvattavaksi.


Suhtaudu yrityksen kuvauksiin positiivisesti


Henkilöstö- ja brändikuvaukseen kannattaa myös asennoitua etukäteen mahdollisimman positiivisesti. Älä tuhlaa ajatuksiasi panikoimalla etukäteen epäonnistuneita valokuvia, tai siihen, että mietit kuinka kauhealta tulet kuvissa näyttämään. Tämä ajatusmaailma seuraa helposti mukaan myös studiolle tai muuhun kuvauslokaatioon ja valitettavasti nämä ajatukset ja epämiellyttävä olotila näkyy usein myös kuvista. Suhtautumalla yrityksen henkilöstö- tai brändikuvaukseen positiivisesti ja ennakkoluulottomasti, olet kuvaustilanteessa huomattavasti luottavaisempi ja näin myös rentoudut helpommin ja saat kuvauskokemuksesta itsellesi mielekkään. Ennen kuvausta voit kuunnella kannustavaa musiikkia, lukea inspiroivia kirjoja tai muuten vain rauhoittua, jotta saat mielesi positiiviseksi. Tee mitä tahansa, mikä saa sinut hymyilemään ja tekee sinulle itsevarman ja hyvän olon!


Itsevarma olo myös ulkoisesti


Pyri saamaan itsellesi itsevarma ja hyvä olo myös ulkoisesti. Valitse yllesi vaatteet, joissa tunnet näyttäväsi hyvältä ja joissa sinun on mukava olla. Tee itsellesi meikki ja kampaus, joihin olet tyytyväinen tai tilaa nämä tarvittaessa ammattilaiselta kuvauspäivälle, mikäli et luota omiin taitoihisi. Mikäli jännität valokuvausta, en suosittele kokeilemaan kuvauksissa uusia vaate- tai meikkaustyylejä, jos et tunne oloasi niissä itsevarmaksi. On tärkeää, että lopputulos on sinun näköisesi. Olen aiemmin kirjoittanut postauksen siitä, mitä pukea päälle valokuvaukseen. Postauksen pääset lukemaan tästä!

Ammattitaitoinen kuvaaja osaa ohjata sinut oikeisiin asentoihin


Jos et ole aiemmin käynyt kuvattavana, saatat kummastua ohjeista, joita valokuvaaja sinulle antaa. Vaikka valokuvaajan suosittelemat poseeraukset voivat tuntua sinusta erikoisilta tai erota siitä, mitä olit itse suunnitellut, suosittelen luottamaan ammattilaiseen. Sinä voit kuvattavana kuvitella lopputuloksen, mutta valokuvaaja näkee miltä asento kuvassa näyttää ja tietää minkälaiset asennot näyttävät luonnollisilta ja korostavat parhaita puoliasi. Voit halutessasi pyytää saada nähdä kuvia myös kesken kuvauksen, jotta saat itsellesi varman olon siitä, että kuvaaja tietää mitä tekee, vaikka asennot tuntuisivat sinusta erikoisilta.


Tullessasi brändikuvauksiin minulle tai tilatessasi henkilöstökuvauksen yrityksellesi, sinun ei tarvitse tietää poseeraamisesta mitään. Minä ohjaan sinua läpi kuvauksen ja pyrin varmistamaan sen, että lopputulos näyttää luonnolliselta. Kanssani voit olla oma itsesi ja nauraa ääneen tai jos olet hiljaisempi henkilö, sekin on ok! Voit tulla kuvattavakseni sellaisena kuin olet. Kuvaan yrityksiä ja brändejä Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Voit tilata valokuvauksen yrityksesi toimitiloihin tai tulla studiolleni Helsingin Kallioon valokuvattavaksi. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan sinun yrityksellesi sopiva brändikuvaus!