Minikuvaus vai pidempi valokuvaus – minkä pituinen kuvaus kannattaa valita?

02.04.2023

Valokuvauksen pituus vaikuttaa siihen, kuinka paljon kuvia saat käyttöösi ja kuinka paljon kuvauksessa ehditään tehdä muutoksia esimerkiksi asuun tai kuvien ympäristöön. Jos olet tulossa ensimmäistä kertaa valokuvattavaksi, saatat pähkäillä sinulle sopivan kuvausajan valintaa. Tässä tekstissä avaan sitä, milloin minikuvaus on sopiva valinta ja milloin suosittelen pidempää kuvausaikaa. Voit myös aina olla minuun yhteydessä löytääksesi täydellisen kuvaussetin sinun, perheesi tai yrityksesi tarpeisiin.


Minikuvaus on nimensä mukaisesti lyhyt kuvaus, josta saat itsellesi muutaman valmiin kuvatiedoston. Minikuvaus kestää useimmiten 15 minuuttia ja on edullinen vaihtoehto. Saat minikuvauksesta muutamia kuvia paketista riippuen ja mahdollisuuden ostaa lisäkuvia. Lapsiperheille on tarjolla myös puolen tunnin minikuvauksia, sillä etenkin pienten lasten kanssa lyhyempi kuvaus on usein turhan lyhyt, eikä lapsi ennätä rentoutua kuvauksen aikana. Jos lapsia on useampia, suosittelen aina varaamaan minikuvauksen sijaan pidemmän kuvausajan.

Minikuvaus sopii loistavasti esimerkiksi seuraaviin tarpeisiin:Järjestän säännöllisesti myös erilaisia teemakuvauksia kuten glitter- ja lettikuvauksia yhteistyökumppaneideni kanssa. Nämä teemakuvaukset ovat hauska tapa saada vaihtelua tavallisiin potretteihin tai vaikkapa yrityksen somepäivityksiin! Kurkkaa tulevat minikuvaukset täältä.

Pidemmässä kuvauksessa ehdimme kuvaamaan useamman asun, asennon, tilanteen ja mahdollisesti vaihtaa myös paikkaa. Pidemmässä kuvauksessa on myös paremmin aikaa kokeilla eri asentoja, taustoja ja rekvisiittoja, sekä enemmän aikaa rentoutua kameran edessä. Pidempi valokuvaus siis antaa sekä monipuolisempia kuvia, että myös enemmän valokuvia eri tarpeisiin.


Kun tarvitset seuraavia kuvia:


  • raskausajankuvat

  • perhekuvat useamman henkilön tai pienten lasten kanssa

  • yrityksen brändikuvat tai yrityksen kuvapankkikuvat

  • kihlajais- tai hääkuvat


…suosittelen aina vähintään tunnin kuvausaikaa. Perhekuvauksissa usein sattuu ja tapahtuu ja turha kiire heikentää lopputulosta. Raskauskuvissa on yleensä ihana ikuistaa useampi asu ja mahdollisesti myös tulevan lapsen isä tai sisarukset kuvaan yhdessä odottavan äidin kanssa. Yritykset tarvitsevat kuvia moniin eri käyttötarkoituksiin, joten tunnissa ehdimme kuvaamaan kattavan kuvapankin esimerkiksi yrityksen verkkosivuja, somekanavia ja muita markkinointimateriaaleja varten.

Toivottavasti tästä tekstistä oli sinulle apua pohtiessasi kuvausajan pituutta. Autan mielelläni rakentamaan sinun tarpeisiisi sopivan kuvauksen, joten ole rohkeasti yhteydessä minuun.