Henkilöbrändikuvat viestivät persoonaa ja arvomaailmaa

25.07.2023

Kuten isoilla yrityksillä, myös yksittäisillä henkilöillä on oma brändi, jota kutsutaan henkilöbrändiksi. Henkilöbrändillä pyritään hallitsemaan henkilöstä välittyvää mielikuvaa, sekä viestimään arvoista ja erottautumistekijöistä. Henkilöbrändi muodostuu henkilön ympärille halusi sitä tai ei, joten sen luomiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Henkilöbrändin avulla pyritään viestimään omasta persoonasta ja osaamisesta parhaalla mahdollisella tavalla. Minkälaisen kuvan sinä haluat henkilöbändistäsi antaa ja mistä seikoista haluat sinut muistettavan?

Brändin viestimiseen vaikuttaa monet seikat; niin ulkoisesti tunnistettavat asiat kuten värit ja tyyli, mutta myös puhetapa, arvomaailma ja tapa olla esillä. Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, on valokuvat toimiva tapa luoda tunnistettavaa henkilöbrändiä. Henkilöbrändikuvaus on loistava tapa saada brändille uusia kuvia useisiin eri käyttötarkoituksiin. Hyvät valokuvat eivät luo pelkästään luottamusta, vaan antavat myös brändistäsi selkeän ja siistin kuvan. Tässä postauksessa kerron vinkkejä siihen, mihin eri tarkoituksiin henkilöbrändikuvia voi käyttää.

8 tapaa hyödyntää henkilöbrändikuvia:

1. Sosiaalinen media

Sosiaalinen media on usein se, mihin ensimmäisenä törmätään henkilöä tai yritystä hakiessa. Hyvät ja selkeät somekanavat helpottavat asiakasta ymmärtämään brändiäsi. Yhteneväisellä ja selkeällä ulkokuorella viestit brändistäsi myös ammattimaista mielikuvaa. Sometilit toimivat myös eräänlaisena käyntikorttina, joten niiden ulkoasuun kannattaa panostaa!

2. Verkkosivut

Miten tehdä verkkosivuistasi helposti muistettavat? Näytä kasvosi! Toivottamalla vierailijat tervetulleeksi sivustollesi kuvalla itsestäsi, saat heidät heti tuntemaan olonsa turvalliseksi. On hyvä ja myös ihana tietää heti, kenen sivuihin ollaan tutustumassa ja saada sivuston teksteille kasvot.

3. Kampanjat

Voit käyttää henkilöbrändikuvia myös kampanjoidesi mainoskuvana tai esimerkiksi tuunata uutiskirjeen tilaamiseen tarkoitetun bongahdusikkunan omalla upealla kuvallasi.

4. Blogi

Mikä muu paikka olisikaan yhtä hyvä uusien kauniiden kuviesi esittelylle kuin blogisi! Tuo itsesi esille rohkeasti ja anna samalla kasvot asiantunteville tai inspiroiville teksteillesi. Henkilöbrändikuvauksia on mahdollista toteuttaa myös miljöössä. Esimerkiksi blogipostaukseen, jossa kerrot itsestäsi, voidaan ottaa sinusta hieman rennompia kuvia sinulle rakkaassa miljöössä.

5. Pinterest

Jos et vielä käytä Pinterestiä, kannattaa se aloittaa nyt! Hyvät kuvat saavat klikkauksia, mikä tarkoittaa enemmän ihmisiä verkkosivuillesi. Ihmiskasvot myös tunnetusti pysäyttävät selaamisen muita kuvia tehokkaammin, joten hyvät henkilöbrändikuvat toimivat myös huomion herättäjinä!

6. Videografiikka

Jos luot videoita esimerkiksi YouTubeen, voit helposti tehdä henkilöbrändikuvistasi kauniita graafikoita Canvan tai Photoshopin kaltaisten ohjelmien avulla. Aktiiviselle Instagram-käyttäjälle henkilöbrändikuvat toimivat myös loistavasti Reels-videoiden kansikuvina!

7. Käyntikortit

Kuvan lisääminen käyntikorttiisi tekee siitä heti ainutlaatuisemman ja henkilökohtaisemman, varsinkin jos siinä on kuva sinusta! Valitse käyntikorttiin selkeä ja mieleenjäävä kuva.

8. Markkinointi- ja koulutusmateriaalit

Jos tuotat esimerkiksi tapahtumaa varten flyereita tai koulutusmateriaalia, on brändäysvalokuvaus tähänkin erittäin hyödyllinen! Oman laadukkaan brändikuvapankin avulla materiaalien tuottaminen on helppoa ja brändin materiaalit ovat tunnistettavia.

Jokaisella brändillä on hieman erilainen tapa viestiä itsestä visuaalisesti. Valitse henkilöbrändikuvauksiin sellainen valokuvaaja, jonka kuvaustyyli kuvastaa brändiäsi. Henkilöbrändikuvaus kanssani sisältää aloituspalaverin, jossa kartoitamme tarpeesi ja suunnittelemme kuvausta, sekä käymme läpi vinkit vaatetukseen ja rekvisiittaan. On hyvä, jos tunnistat mihin tarpeisiin valokuvia tarvitaan, jotta tämä osataan ottaa huomioon jo kuvia ottaessa. Tarvitsetko kuvia esimerkiksi verkkosivujen banneriin vai Instagramin Reels-videoiden kansikuviin? Näin saamme toteutettua juuri sinun brändisi tarpeisiin sopivat kuvaukset ja kuvat!

Henkilöbrändikuvauksen kesto on 60 minuuttia ja voimme toteuttaa sen joko studiollani, miljöössä tai omissa tiloissasi! Pakettiin kuuluu 40 editoitua kuvatiedostoa, mutta lisäkuvien ostaminen on mahdollista. Kuvauksen hintaan kuuluu myös yhteistyökumppanini Jabella Oy:n tuottama pdf-opas, jonka avulla saat henkilöbrändisi kuvapankista parhaan mahdollisen hyödyn irti!

Varaa aika valokuvaukseen ja luodaan yhdessä henkilöbrändillesi uusi, kaunis ja selkeä ilme!

Lue myös: 

Yrittäjän brändikuvat – mihin niitä tarvitaan? 

Miten onnistua ja näyttää hyvältä yrityksen kuvissa?