Pinja’s Photographyn suosikki kuvauspaikat Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla

19.03.2023

Kevät tekee tuloaan ja pian kuvaillaan taas paljon ulkona! Siksipä päätin listata Helsingin parhaat ulkokuvauspaikat tähän postaukseen. Jos suunnittelet keväälle tai kesälle 2023 hääkuvauksia, ylioppilaskuvauksia, perhekuvauksia, yrityskuvauksia tai pariskuntakuvauksia Helsingissä, ja haluaisit ikuistaa itsesi ulkona, jatka tämän postauksen lukemista!


Yksi pitkäaikaisista suosikeistani kuvauspaikaksi Helsingissä on Kaivopuisto, joka tarjoaa kauniit ja monipuoliset puitteet valokuvaukseen. Paikka toimii monenlaisissa valokuvissa, mutta näkisin sen erityisesti lapsi- ja pariskuntakuvauksiin sekä valmistujaiskuvauksiin täydellisenä lokaationa. Kaivopuistosta löytyy isoja puita ja merenrantaa. Kuviin saakin upeasti taltioitua taustalle kauniin puisto- tai merimaiseman, mutta myös kaupunkimaisempaa ympäristöä ja upeaa arkkitehtuuria. Kaivopuistosta löytyy myös kaunis silta, joka näyttää upealta valokuvissa. Lisäksi Kaivopuistossa kukkii keväisin kirsikankukat kauniin vaaleanpunaisina! Jos haluat kuvauksen ympäristössä, joka tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja, on Kaivopuisto oikea valinta!Toinen suosikkipaikkani valokuvauksille Helsingissä on talvipuutarhan piha, jossa on täysin omanlaisensa tunnelma. Kauniit puistomaiset istutukset, sekä jykevä kiviaita tuovat kuviin upean ympäristön.Kolmas upea kuvausympäristö, jossa kuvaan mielelläni on Träskendan kartanon puisto, joka sijaitsee Espoossa. Träskändan kartanon puisto on arvokas kulttuurihistoriallinen ympäristö ja yksi Espoon vanhimmista luonnonsuojelualueista. Kauniin puistomaiseman lisäksi myös itse kartano on rakennuksena upea ja sopii monenlaisiin kuvauksiin! Tämän puiston erikoisuutena on joen ylittävät pienet sillat.

Viimeinen suosikki soveltuu erityisesti hää- ja kihlajaiskuvauksiin ja se sijaitseekin lähellä Helsingin maistraattia. Alli Tryggin puisto Kalliossa on kaunis paikka, jossa yhdistyy puisto- ja kaupunkimaisema. Puut, kivetykset, istutukset ja symmetria puistossa tekevät ympäristöstä erityisen viehättävän. Puisto on rakennettu rinteeseen, joten valokuviin saa hyvin vaihtelua siirtymällä puiston sisällä paikasta toiseen. Puistoon paistaa aurinko erityisesti aamupäivisin, mutta kesäaikaan myös iltaisin. Tästä puistosta on tarvittaessa myös lyhyt matka studiolleni sateen yllättäessä.

Näiden paikkojen lisäksi myös kattoterassit kuten Lapland Hotellin sekä Sokoksen kymppikerroksen ja hotelli tornin kattoterassit ovat yksiä suosikkikuvauspaikkojani Helsingissä ja ne eroavatkin paljon puistoista, joissa muuten paljon kuvaan.

Kevään ja kesän 2023 kuvaukset varataan nyt! Ota minuun yhteyttä niin sovitaan sinulle sopiva valokuvaus Helsinkiin tai pääkaupunkiseudulle.