Miksi palkata valokuvaaja yrityksen tapahtumaan tai yritysjuhliin?

25.07.2023

Tapahtuman valmisteluihin ja suunnitteluun käytetään usein viikkoja tai jopa kuukausia aikaa. Kun suuri päivä vihdoin koittaa, se onkin silmänräpäyksessä ohi ja onnistunutta tapahtumaa voi enää vain muistella. Onkin ihanaa, kun tapahtumasta jää pysyviä muistoja, joihin voi palata pitkänkin ajan kuluttua. Mutta tiesitkö, että kuvamateriaalia on mahdollista hyödyntää myös moneen muuhun kuin pelkästään muisteluun? Tässä postauksessa kerron, miksi tapahtumakuvaajan palkkaaminen on yritykselle hyvä vaihtoehto.


5 syytä palkata tapahtumakuvaaja


  1. Ammattitason valokuvat. Ammattivalokuvaaja varmistaa, että kaikki tärkeät hetket tallennetaan. Ammattilainen tuottaa sinulle myös varmasti laadukasta kuvamateriaalia, joka antaa brändistäsi hyvän, luotettavan ja ammattimaisen kuvan. Tapahtumakuvaajan ammattitaito ja oikeat varusteet takaavat onnistuneet kuvat, myös esimerkiksi hämärässä ja toisinaan haastavimmissakin olosuhteissa.


  1. Mielenrauha. Tapahtumakuvaajan yksi suurimpia hyötyjä on varmasti se, että saat itse keskittyä tärkeimpään, eli itse tapahtumaan. Tieto siitä, että valokuvaaminen on ammattilaisen harteilla, antaa sinulle yhden asian vähemmän stressattavaa, sekä vapauttaa aikaasi vieraiden kanssa viettämiseen, luoden myös heille mukavamman ja rauhallisemman tunnelman tapahtumastastasi. Vaikka oletkin suunnitellut tapahtumaasi pitkään, on tapahtumapäivänäkin varmasti vielä paljon tekemistä, joten on parempi antaa tapahtumavalokuvaajan keventää työtaakkaasi.


  1. Kuvapankki tulevien tapahtumien markkinointiin. Tapahtumassa otettuja kuvia voidaan hyödyntää myös seuraavan tapahtuman markkinoinnissa. Voit käyttää edellisen tapahtumasi kuvia esimerkiksi uuden Facebook -tapahtuman kansikuvana, mainoksien taustakuvina. Tämä auttaa kutsuttuja ymmärtämään, millainen tapahtuma on kyseessä ja mitä tapahtumalta on odotettavissa.


  1. Kuvia moneen käyttöön. Laadukkaita kuvia voidaan hyödyntää markkinoinnissa monipuolisesti. Tapahtumakuvat toimivat loistavasti myös kuvituskuvina esimerkiksi blogikirjoituksissa, yrityksen verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Hyville kuville löytyy paljon käyttöä, eikä kuvia voi koskaan olla liikaa. Tapahtumakuvaaja pitääkin kuvatessaan mielessä sen, että kuvia on useaan käyttöön ja niiden hyödyntäminen erilaisilla alustoilla olisi mahdollisimman helppoa.


  1. Vieraat jakavat todennäköisemmin ammattimaisia kuvia. Osa osallistujista todennäköisesti käyttää itsekin esimerkiksi Instagramia ja Facebookia ja haluavat jakaa tapahtumastasi kuvia. Tapahtumakuvaajalta saadut kuvat onkin hyvä jakaa jälkikäteen tapahtumasivuillasi, niin vieraat voivat etsiä sieltä kuvia itsestään. Voit myös kannustaa vieraita merkitsemään tapahtumasi ja yrityksesi kuviinsa.

Kaikenkaikkiaan tapahtumakuvaajan palkkaaminen on loistava idea jokaiselle tapahtumajärjestäjälle. Luota valokuvaaminen ammattilaisen käsiin ja huomaat, miten mutkattomasti yksi asia on "to do"- listaltasi poissa. Tapahtuman jälkeen on ihana muistella omaa tapahtumaa sinulle toimitetun valokuvagallerian kautta.

Kuvaan monipuolisesti erilaisia tapahtumia; yritysjuhlia, gaaloja, pr-tilaisuuksia, kilpailuja, konsertteja, messuja… Lisäksi yhteistyökumppanini Jabella Oy:n kautta on mahdollista saada tapahtumapaikalle ammattisomettaja, joka huolehtii puolestasi tapahtuman aikaisen somettamisen. Keskity itse nauttimaan tapahtumastasi, ja anna meidän hoitaa valokuvaus ja somepäivitysten tekeminen tapahtumasi ajan!