Houkuttelevat tuotekuvat

25.07.2023

Hyvät tuotekuvat ovat sijoitus, jotka tuottavat yrityksellesi rahaa useiden vuosien ajan. Laadukkaat kuvat tukevat ostajan ostopäätöstä ja antavat luotettavan mielikuvan tuotteen myyjästä. Korkealaatuiset, houkuttelevat tuotekuvat ovat siis tehokas myynninedistäjä ja tuotekuvilla on todella suuri vaikutus myyntien määrään ja jopa asiakastyytyväisyyteen. Vaikka hyvä myyntiteksti on tärkeä, niin tuotekuvat, jotka herättävät mielikuvia ja ajatuksia, saavat kävijät ostamaan paljon innokkaammin, kuin pelkät myyntitekstit. Kuten sanonta kertoo – kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

Erilaiset tuotekuvat eri tarpeisiin – näin verkkokaupan tuotekuva eroaa somekuvista

Yritykset tarvitsevat tuotteista monenlaisia valokuvia; simppeleitä kuvia yksivärisellä taustalla, sekä tunnelmallisia kuvia tuotteen käyttöympäristössä. Ensimmäiset auttavat ostajaa hahmottamaan tuotteen ominaisuudet sellaisina kuin ne todellisuudessa ovat. Yksityiskohdat, värisävyt, materiaalit ja tuotteen ominaisuudet tulevat parhaiten esiin kun tuotteen ympärillä ei ole mitään, mihin huomio kiinnittyy. Nämä tuotekuvat ei kuitenkaan yksitään riitä, eivätkä välttämättä herätä ostajassa niin suurta kiinnostusta, kuin valokuva, jossa tuote on oikeassa käyttöympäristössään. Tietysti tässäkin on poikkeuksia. Kun selaamme esimerkiksi vaatebrändien verkkokauppoja, on mallin päälle puettu myytävä tuote ja häntä on kuvattu valkoisella taustalla. Mutta, tuote on silloinkin kuvattu käyttöympäristössään, eli ihmisen päällä. Asiakas saa hyvin mielikuvan siitä, miltä kaunis silmiinpistänyt paita näyttää päällä ja näin edistää asiakkaan ostopäätöstä.

( yllä toteuttamani kuvakokonaisuus LovedBags.fi:lle )

Käyttöympäristössään otetut tuotekuvat kuitenkin toimivat paremmin suurimmalla osalla tuotteista ja etenkin tuotteiden somemarkkinoinnissa ne toimivat oivina sisäänheittäjinä verkkokauppaasi. On tärkeää, että asiakas pystyy luomaan kuvan avulla tuotteesta halutunlaisen mielikuvan ja sen käyttötarkoitus tulee selkeästi esille. Tuotekuvien on tarkoitus vedota kohderyhmääsi, puhutella asiakkaitasi ja saada heidät näkemään tuotteellesi tarvetta. Muista, että valokuvan tulee kertoa tarinaa. Se johdattaa ajatuksia, herättää mielenkiintoa ja synnyttää tarpeita–siten saadaan aikaan reaktioita. Tuotekuvauksiin varataankin usein paljon rekvisiittaa oikean tunnelman luomiseen. Kukat ja kasvit, erilaiset taustat, kuvausympäristöt ja oheistavarat auttavat siinä, että tuotekuvilla pystytään herättämään tunteita ja ostajan tarve ostaa tuote.

Hyvät ja houkuttelevat tuotekuvat auttavat myös viestimään yrityksesi persoonallisuutta ja arvoja, mikä auttaa yritystäsi erottumaan joukosta, sekä luomaan tunnistettavaa ja yhtenäistä brändiä. Tuotekuvat ovat todellakin kannattava investointi verkkokauppaasi ja toimintasi visuaaliseen ilmeeseen. Kerran otetuista hyvistä tuotekuvista on markkinoinnin kannalta hyötyä pitkäksi aikaa.

Autan mielelläni, mikäli tuotekuvaus herättää kysymyksiä tai muita ajatuksia. Suunnitellaan yhdessä, miten tuotteenne saadaan näyttämään niin upealta, kuin mahdollista! Tuotekuvauksia kanssani voidaan toteuttaa studiollani Helsingin Kalliossa, yrityksesi tiloissa pääkaupunkiseudulla tai vaikkapa miljöössä. Täältä pääset tutustumaan portfolioon toteuttamistani tuotekuvauksista.

Tuotekuvauksen yhteyteen on mahdollista tilata myös lyhytvideot esimerkiksi TikTok-mainontaa, Instagram Reelsiä tai YouTube Shortsia varten! Yhteistyökumppanini Jabella Oy tuottaa valokuvauksen aikana yrityksellesi brändinne mukaiset lyhytvideot. Tilaamalla kuvauksen meiltä, saatkin kaksi kärpästä yhdellä iskulla – laadukkaan tuotekuvapankin yrityksesi eri tarpeisiin, sekä trendien mukaiset lyhytvideot yrityksesi somemarkkinointia varten!