en-Miksi käydä valokuvaajalla perhekuvauksessa?

15/01/2023

Tänä päivänä jokaiselta löytyy kännykästä kamera, jolla ikuistaa perheen yhteisiä hetkiä. Kännykällä kuvatut arkiset hetket ovat arvokkaita muistoja, mutta usein niistä puuttuu yksi tai useampi perheenjäsen - vähintään se, joka kuvan nappaa. Valokuvaajan hyödyntäminen perhekuvauksissa takaa sen, että jokainen perheenjäsen tulee huomioiduksi ja esiin kuvissa! Perhekuvaus valokuvaajalla takaa myös sen, että kuvat ovat mieleisiä ja ne eivät unohdu puhelimen galleriaan vaan ne halutaan ikuistaa tauluksi seinälle tai vähintään fyysisiksi valokuviksi albumiin.


Perhekuvaus on hauska tapa luoda yhteisiä muistoja ja viettää aikaa koko perheen kanssa. Usein arjessa on kiireistä ja ajanvietto koko perheen kesken voi olla kortilla. Lapsiperheissä päivät ja viikot kuluvat nopeasti, eikä arjessa aina huomaa, kuinka paljon muutoksia perheessä tapahtuu. Käymällä vuosittain perhekuvauksessa voi kuvista jälkeenpäin havaita kuinka paljon perhe on yhdessä kasvanut ja muuttunut vuoden aikana.


Mitä perhekuvaukseen sisältyy?

Kuvaan itse perheitä ja lapsia studiollani Helsingin Kalliossa, sekä miljöössä pääkaupunkiseudulla. Perhekuvaukseen kuuluu aina koko perheen kuvaus, sekä erilaiset kuvayhdistelmät esimerkiksi lapsista yksin, sisaruksista yhdessä tai kuvat lapsista vain toisen vanhemman kanssa. Mikäli aikaa jää, pyrin ottamaan myös vanhemmista muutaman kuvan ilman lapsia, sillä lapsiperhearjessa pariskuntakuvat usein unohtuvat ottaa. Suosittelen perheille tunnin kuvausaikaa, jotta kuvaushetkestä saadaan rauhallinen ja kuvista monipuolisia. Myös vartin minikuvauksessa ehditään kuvaamaan koko perhe ja mahdollisesti lapsi yksin, mutta kuvaus on hyvin nopea, eikä siinä päästä samaan tunnelmaan kuin pidemmässä kuvaushetkessä, jossa kuvattavat ehtivät rentoutua kameran edessä.


3 kivaa kuvauspaikkaa perhekuvauksiin Helsingissä

Kesällä suosittelen kuvausta aina ulkona, sillä aurinko ja luonnonvalo tuovat kuviin oman ihanan tunnelmansa ja miljööstä riippuen myös värejä ja kauniita taustoja. Helsingistä löytyy monia rantoja, jotka toimivat perhekuvauksissa hyvin ja ovat usein myös lapsille mieleisiä kuvauspaikkoja. Rantojen lisäksi Helsingistä löytyy muutama erityisen kiva kuvauspaikka:Jos haaveilet perhekuvauksesta Helsingissä, ota yhteyttä minuun niin suunnitellaan teidän perheelle mukava kuvaushetki. Ehdotan teidän toiveiden pohjalta sopivaa kuvauspaikkaa ja -aikaa, joten teidän ei tarvitse huolehtia siitä, jos ette tunne Helsinkiä tai osaa arvioida kuinka pitkä valokuvaus perheellenne kannattaisi varata. Kuvaajana olen erittäin lapsirakas ja tulen hyvin toimeen lasten kanssa. Voit tutustua kuvaustyyliini täällä!