en-Haastattelussa maskeeraaja Jemina Moskari - Fitmo N' Beauty

21/05/2022

Tutustuimme Fitmo N' Beautyn Jeminan kanssa jo vuosia sitten, kun kävimme yhdessä Personal Trainer-koulutusta. Nyt useampaa vuotta myöhemmin tiemme kohtasivat taas somen kautta ja aloimme tehdä tiiviimpää yhteistyötä. Jemina on yksi inspiroivimmista tyypeistä, kenet olen tavannut ja huomaan, kuinka kuvausmeikkiin tulijatkin rentoutuvat Jeminan käsissä niin, että kuvausten aloituskaan ei enää jännitä heitä niin paljon. Yksi osasyy on myös varmasti se, että he näyttävät upeilta!

Meillä on nyt Jeminan kanssa myös kuvauspaketteja, joissa on mukana meikki ja hiukset! Sain haastatella Jeminaa ja alta löydät haastattelun.

Moikka Jemina, kerro hieman itsestäsi ja mitä kaikkea teet?

Heippa Pinja, kiva päästä haastateltavaksi.

Omistan kauneus-ja hyvinvointialan yrityksen Fitmo N' Beauty:n. Tarjoan kauneuden saralla meikkejä ja kampauksia aina kauneuskokonaisuuksista erikoisefekteihin asti. Sen lisäksi olen sertifioitu ripsiteknikko.

Hyvinvointipuolella olen sertifioitu FAF personal trainer ja hyvinvointivalmentaja. 


Moikka Jemina, kerro hieman itsestäsi ja mitä kaikkea teet?

Kauanko olet ollut meikkaajana ja millaisiin tarpeisiin teet meikkejä ja kampauksia?

Olen ollut Makeup artist vuodesta 2013 ja sen jälkeen olen erikoistunut vielä teatterialan maskeerauksen ammattilaiseksi 2014 ja olen päässyt siitä lähtien tekemään mm. isompia muotinäytöksiä (I love me messut, päämuotinäytös, viisi vuotta peräkkäin), kuvauksia niin elokuva-kuin minisarjoihin, kauneusalan tapahtumissa meikannut ja laittanut hiuksia, erilaisia kuvauksia mm. Me Naiset lehti, Samba karnevaaleihin meikkejä sekä yritys-että yksityisasiakkaita. yms. että kirjoa löytyy niin kuvaus,- lava- valkokankaan- kuin henkilöasiakkaiden tiimoilta.


Miksi sinun mielestäsi kuvauksiin kannattaa myös ottaa meikki ja kampaus?

Ehdottomasti suosittelen ottamaan maskeeraajan tekemän meikin ja kampauksen kuvauksiin.

Kuvista tulee heti ammattimaisempia, viimeisteltyjä, kun ollaan kiinnitetty huomiota jokaiseen yksityiskohtaan. Kuvissa kasvot voivat näyttää tasaisilta, eikä niissä näy ulottuvuuksia. Kulmakivet kuvausmeikissä on nimenomaan korostaa kasvojen parhaita puolia. Palkkaamalla ammattilaisen meikkaamaan, saadaan tuotua ne parhaat puolet esille ja siisti kokonaisuus aikaiseksi.


Monesti varsinkin yrityskuviin tai muihin arkisimpiin kuvauksiin tulijat kokevat, että eivät kaipaa meikkiä, mutta mikä sinun ajatuksesi tähän on? Onko kuvausmeikki ja kampaus tällaisessa tarpeellinen ja millaisen meikin ja hiukset lähtisit näihin toteuttamaan?

Haluan muistuttaa siitä, että kamera syö todella paljon väriä kasvoista, voi jopa kadottaa niitä kasvon piirteitä ja viimeistelemättömät hiukset, voivat antaa myös sotkuisen efektin. Viralliset kuvat näyttävät paljon ammattimaisemmilta, kun mukana on ammattimaskeeraaja. Tällaiset kuvat antavat tietenkin myös paljon paremman kuvan yrityksestä. Arkisempiin kuviin tulee heti luonnetta, kun kaikki näkyy selkeästi ja on siististi toteutettu ammattilaisen käsissä, sillä ammattilainen tietää, millainen määrä meikkiä tarvitaan kasvoille, jotta se näkyy kuvissa.

Meikkiä ja hiuksia lähdetään toteuttamaan aina kuvausten teeman mukaisesti.


Olen huomannut, että asiakkaat saattavat monesti jännittää sitä, että eivät näytä "itseltään" meikin ja kampauksen jälkeen, miten toimit välttääksesi tällaiset tilanteet?

Kuuntele asiakastasi. On todella tärkeää tutustua asiakkaaseen ja hänen aikaisempiin kokemuksiinsa siitä, miksi kokisi ettei näytä itseltään kuvissa. Painottaa asiakkaalle, että toteutan hänen toiveitaan vaihe vaiheelta, kerron mitä teen ja miksi teen. Ennenkuin aloitamme meikkauksen tai kampauksen teon, olemme päässeet tutustumaan toisiimme ja luomaan luottamuksen siihen, että asiakas tulee näyttämään itseltään koko prosessin ajan.


Miten varmistat, että asiakas saa juuri haluamansa tyylisen lookin?

Sanon aina jokaiselle asiakkaalleni: me luomme tämän kokonaisuuden yhdessä. Kuvauspäivänä, jos asiakasta jännittää aivan hirvittävästi se, että näyttääkö omalta itseltään, painotan nimenomaan sanoja: luomme yhdessä.


Mitkä ovat parhaat meikkivinkkisi niille, jotka haluavat tehdä kuvausmeikin itse? Kerro myös, mitä meikissä tulisi välttää.

Jos haluaa tehdä itse kuvausmeikin (arki tai business), ehdottomasti tulee kiinnittää huomiota koko kokonaisuuteen:

- Pohja kuntoon; ihon punaisuus pois, tummat silmänaluset piiloon, kasvojen muoto esille valoilla ja varjoilla ja kevyt poskipuna poskiin.

- Kevyet silmät: ripsiväri ja rajaus riittää. Älä laita alaluomelle mitään, näin avarrat katsetta.

- Ehdoton lemppari: kulmat, kunnon väri ja muoto luovat mielettömät kehykset kasvoille.

- Raikkaat huulet. Valitse ihotyypillesi kevyt kiilto huuliin tai business lookkiin sopii myös vähän tummempi huulipuna.

-Muista meikin hyvä kiinnitys.

Vältä raskaita tuotteita, iho poimut alkavat jossain vaiheessa näkyä ja luovat raskaan ja sekavan kokonaisuuden.

Muistakaa: kamera ja valot "syövät" meikkiä.

Kuvausmeikki vaatii enemmän meikkiä mitä normaalisti käytät,joten muista laittaa pikkuisen enemmän kuin normaalisti.


Entäpä parhaat vinkkisi hiuksiin?

Hiuksiin suosittelen kevyitä mutta pitäviä ja suojaavia tuotteita, jos kuvaukset tapahtuvat studiossa. Tällöin saadaan luonnollinen liike hiuksille ja eivät näytä tönköltä.

Ulkokuvauksiin suosittelen kunnon ja hyvää pohjatyötä, mikä takaa sen, että hiukset pysyvät hyvänä koko kuvausten ajan: hyvät tupeeraukset, kestävä lämpösuoja, pitävä lakka ja viimeistely kiiltosuihkeella. Myös lakkapullo kannattaa ottaa mukaan kuvauksiin, jos vaikka tarvitsee korjata hiuksia.


Suosikkituotteesi niin meikin kuin hiustenkin saralla juuri nyt?

Voi, ehdottomasti lemppari tuotteeni tällä hetkellä ovat: Kosteuttava ja kevyt Annalotan PRO primer ja BB- voide, näiden yhdistelmällä on taattu pohjan pysyvyys. Beyond.fi: stä hankittu KICK mascara ja Bperfect cohlsworld contouring palette!

Hiuksissa suosikit: Professional Sebastian Shine define hiuskiinne, missä on lämpösuoja mukana(täydellinen auki kihara hiuksille), Eleven seasalt texture spray(antaa mielettömän beach hair ominaisuuden hiuksille) ja luotto lakka: Osis!

Kiitos Jemina, kun sain haastatella sinua! 

Sinun meikkaamiasi asiakkaita on ollut ilo kuvata, he selvästikin tuntevat itsensä kauniiksi ja saavat entistä enemmän kuvauksista irti!

<3: Pinja