en-4 vinkkiä onnistuneisiin kuvauksiin

06/04/2022

Valitse sinulle sopiva kuvaaja

Tämä saattaa tuntua aivan itsestäänselvyydeltä, mutta muutama asia on hyvä huomioida kuvaajaa valitessa. Yksi tärkeimmistä on kuvaajan kuvaus- ja editointityyli. Varmista siis, että kuvaajan kuvaustyyli vastaa sitä, mitä sinä varmasti haluat. Oma tyylini esimerkiksi on hyvin vaalea, pehmeä ja kirkas light and airy-tyyli. Jos kuvagalleriani kuvia selaillessasi ajattelet, että juuri tätä haluan, valkkaa minut! :) Mutta jos kaipaat tummaa, dramaattisempaa kuvaustyyliä, en välttämättä ole se oikea tyyppi sinulle. Valitse siis kuvaaja, jonka tyylistä pidät.

Moni kuvaaja on myös erikoistunut johonkin aivan omaan kuvausgendreensä, kuten newborn-kuviin tai tapahtumakuvaukseen. Newborn-kuvia en esimerkiksi itse kuvaa lainkaan, sillä muunmuassa tuo gendre vaatii aivan omaa osaamistaan, mutta isompia lapsia ( ja pienempiäkin ) taas rakastan kuvata, sillä olen itsekin kahden pienen pojan äiti ja rakastan lapsien kanssa hassuttelua.

Oman myynti- ja markkinointitaustani takia rakastan kuvata myös yrittäjiä tarjoten heille myyviä, inspiroivia ja asiakkaita puhuttelevia kuvia. Tämä onkin yksi aihealue, jota haluan kasvattaa ja jossa haluan itse kehittyä vielä lisää, jotta pystyn tarjoamaan entistäkin monipuolisempia, hyödyllisiä ja rahanarvoisia kuvauspaketteja yrityksille ja yrittäjille.

Nappaa vinkkiä kuvaajan pukeutumisohjeista

Pukeutuminen on yksi kuvauksen oleellisimmista osista. Olenkin kirjoittanut postauksen ( kurkkaa tästä ), josta löydät vinkkejä, miten kuvauksiin kannattaa pukeutua ja linkkailen tätä tekstiä aina kuvattavakseni tuleville, jotta valitut vaatteet sopivat mahdollisimman hyvin kuvaustyyliin sekä sävymaailmaan. Jos kuitenkin kaipaat tarkempia, henkilökohtaisa vinkkejä sekä apua oikeiden asujen valintaan, löydät minulta myös lisäpalveluina pukeutumisneuvotapalvelun sekä personoidut asuehdotukset-listauksen suorilla verkkokauppalinkeillä.


Stressi minimiin!

Tämä on ehkä helpommin sanottu, kuin tehty, mutta teen kaikkeni, että kuvaustilanne olisi mahdollisimman stressitön! Älä siis huoli aikataulusta, minä pidän puolestasi ajankulusta huolta. Ennen kuvauksen aloittamista kertaan aina kanssasi, että olemme varmasti kartalla, millaisia kuvia haluamme kuvaushetkestä saada, jolloin osaan katsoa, että käytämme yhteisen aikamme järkevästi eri kokonaisuuksien kesken. Riittävä kuvausaika kokonaisuuteen toki katsotaan aina aikaa varattaessa. 

Lasten kanssa kuvauksiin tultaessa vanhempien stressitasoa saattaa nostaa se, ettei lapset ymmärrettävästikään aina tee kaikkea, mitä toivoisimme ja pyydämme tai lapsi saattaa hermostua ja alkaa kiukutella. Lastakin saattaa jännittää kuvaus, vaikka pienemmät eivät ehkä ihan tilannetta ymmärräkään. Anna minun jututtaa lasta ja luoda hänelle kiva, innostunut fiilis kuvauksiin. Useimmiten lapset ovat heti mukana, kun teemme tilanteesta kivan leikin! Jos lapsi vaistoaa vanhempien hermostuvan heille, se ei ainakaan helpota hymyn ja yhteistyökyvyn irtoamista :)

Kerro toiveesi ääneen

Kerrothan rohkeasti toiveesi kuvausten suhteen! Tätä kysynkin sinulta aina varauksen yhteydessä ja  haluan kuulla kaikki toiveesi ja myös asiat, joita et kuviisi halua, mikäli sellaisia on. Sanothan myös kesken kuvauksen, jos mieleesi tulee jokin toive niin voimme aina katsoa, miten sen voimme toteuttaa aikataulumme puitteissa. Jos jokin kuvauksessa ehdottamani juttu taas ei tunnu yhtään omaltasi, älä koskaan mieti, kehtaatko sanoa, että idea ei kuulosta mielestäsi hyvältä. Muuten päädymme tuhlaamaan kuvausaikaasi juttuun, jota et oikeasti halua ja jokin enemmän sinun juttusi jää toteuttamatta.

Myös se on ihan ookoo, jos sinulla ei ole sen kummempia toiveita, suunnittelen kuvaukset siinä tapauksessa oman ajatukseni mukaan ja saat minulta ehdotuksia sitten kuvauksissa. :)

Isommissa kuvauspaketeissa kuuluu aina suunnittelupalaveri paketin hintaan, jolloin pääsemme pureutumaan entistä syvemmälle kuvauksen sisältöön ja tekemään joustavan kuvaussuunnitelman.

<3:Pinja